Laten we over één ding duidelijk zijn: je telefoon is smerig! Er zitten 10 keer zoveel bacteriën op als op een toiletbril, dus verwacht niet dat uw telefoonhoesje schoner is. Met het griepseizoen in volle gang en het coronavirus dat zich verspreidt, is het beter om voorzorgsmaatregelen te nemen dan ten prooi te vallen aan ziekte.
Dus alsjeblieft, maak je telefoonhoesje schoon!
Als je op zoek bent naar een basis schoonmaakbeurt, Apple heeft een schoonmaak gids voor zijn hoesjes. Maar als je iets meer robuust nodig hebt, hebben wij het voor je. Hier is hoe je die vervelende, vergelende case kunt desinfecteren die je elke keer aanstaart als je naar je telefoon kijkt.
Plastic is relatief duurzaam in vergelijking met andere materialen voor smartphonehoesjes, dus het is bestand tegen agressievere en effectievere schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel. Als u dat liever niet gebruikt, kunt u in plaats daarvan afwasmiddel gebruiken. (Volg voor een bleekmiddelvrije methode de instructies voor rubberen en siliconen hoesjes).
Wat heb je nodig:
Hoe:
1. bleekmiddel kan uw huid en longen irriteren, dus trek afwashandschoenen aan en zet uw ramen open voor een goede luchtventilatie.
2. Meng een eetlepel bleekmiddel voor elke kop water die u hebt. Dat is één deel bleekmiddel op 16 delen water, als u het in grotere hoeveelheden wilt doen. Om verwondingen te voorkomen, moet u oppassen dat u niet met de vloeistoffen spettert.
3. Laat het hoesje 5 tot 10 minuten volledig in de oplossing weken. Als de case een hardnekkige vlek heeft, kunt u hem gerust nog wat langer laten weken of totdat de vlek verdwenen is.
4. Schrob het hoesje goed schoon met een spons of doek om vuil en vlekken te verwijderen. Gebruik een tandenborstel om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen.
5. Spoel het hoesje goed af om de bleekoplossing te verwijderen. Dep het droog met een handdoek en laat het ongeveer 15 minuten aan de lucht drogen voordat u het weer op uw telefoon plaatst.
Rubber en silicone zijn iets kwetsbaarder dan plastic, dus moet u een mildere reinigingsoplossing gebruiken. Maar dat betekent ook dat je misschien niet in één keer alle smurrie eraf krijgt. Gebruik in ieder geval eerst een afwasmiddel en als de vlekken en vergeling aanhouden, probeer dan zuiveringszout.
Wat heb je nodig:
Hoe:
1. Voeg een matige hoeveelheid afwasmiddel toe aan een kom of een emmer met heet water en meng goed. Hoeveel zeep? Dat kunt u zelf het beste inschatten.
2. Dompel een spons of doek in de oplossing en schrob hiermee uw telefoonhoesje. Gebruik een tandenborstel om alle hoekjes en gaatjes te bereiken.
3. Optioneel: Als de vlekken en het vuil er na de laatste stap nog niet verdwenen zijn, strooi er dan wat zuiveringszout over en schrob met een natte tandenborstel. Voor grote vlekken meng je één deel warm water met drie delen zuiveringszout tot een pasta. Breng dit aan op de vlekken, laat het ongeveer 5 minuten inwerken en schrob het dan.
4. Spoel het hoesje grondig af totdat er geen zeep en/of zuiveringszout meer in zit. Dep het droog met een handdoek en laat het ongeveer een 15 minuten aan de lucht drogen voordat je het weer op je telefoon plaatst.
Opmerking: Kook je siliconen hoesje niet en stop het ook niet in de vaatwasser, zoals je zou doen met siliconen kookgerei. Hierdoor kan het hoesje krimpen.
Vloeistof kan sommige houtsoorten en afwerkingen doen krimpen of uitzetten. Maar deze azijnoplossing is over het algemeen veilig te gebruiken op alle houtsoorten en afwerkingen - zorg er alleen voor dat je je hoesje er niet in drenkt.
Wat heb je nodig:
Hoe:
1. Vul een spuitfles met twee delen water en een deel azijn, en meng goed. Voeg gerust een paar druppels afwasmiddel toe aan de oplossing als u vindt dat de vlekken op uw hoesje een iets krachtiger schoonmaakmiddel vereisen.
2. Spuit de oplossing op het hoesje en veeg hem af met een vochtige doek. Nogmaals, zorg ervoor dat u telefoonhoesje niet doorweekt met de oplossing.
3. Veeg de koffer nogmaals af met een handdoek of een droge doek om overtollig vocht te verwijderen.
Leer is het sneeuwvlokje van al deze telefoonhoesjes materialen - het is gevoelig voor olie, geverfde materialen, make-up, zonlicht, warmte en vochtigheid. Als je er eenmaal vlekken op maakt, is er geen ideale manier om het aan te pakken. Het beste is om een leerreiniger te gebruiken en de instructies daarin te volgen, maar dit werkt ook als een goedkoper alternatief. Houd er wel rekening mee dat het leer van kleur kan veranderen door de oplossing die u gebruikt.
Wat heb je nodig:
Hoe:
1. Meng warm water en handzeep in een kom. Bepaal de verhouding naar eigen inzicht.
2. Breng de oplossing nooit rechtstreeks op het hoesje aan, want leer is gevoelig voor watervlekken. Doop een doek in de oplossing en wring hem uit tot hij vochtig is. Veeg het hoesje af met de vochtige doek.
3. Gebruik een droge doek of een handdoek om overtollig water te verwijderen.
4. Optioneel: Gebruik een leerconditioner of nertsolie om je hoesje in goede conditie te houden voor de toekomst. Volg de instructies op het etiket.