VRM staat voor voltage regulator module. Sommige moderne CPU's en GPU's (ook wel grafische kaarten genoemd) gebruiken VRM's om de spanning (V) die naar deze componenten wordt gestuurd te regelen en te verlagen, om te voorkomen dat hun maximale spanningsmogelijkheden worden overschreden. VRM's zijn vooral belangrijk voor het overklokken van een CPU of GPU. In theorie zouden VRM's moeten betekenen dat de stroom die naar de component wordt gestuurd consistent en constant is. VRM's zijn buck-convertoren, wat betekent dat het DC-to-DC spanningsomzetters zijn.
CPU VRM's zorgen ervoor dat een PC het voltage (V) van zijn CPU handhaaft. Stroom van de PSU gaat eerst naar de VRM's, waar het wordt geregeld om onder de maximale spanning van de CPU te blijven voordat het naar buiten wordt gestuurd. De meeste moderne CPU's gebruiken minder dan 1,5V.
Een CPU kan VRM's gebruiken die aan het moederbord zijn bevestigd (soms door solderen) zoals te zien is op de foto hierboven, maar sommige CPU's zijn uitgerust met spanningsregelingscomponenten en hebben daarom geen VRM's op het moederbord nodig.
Moderne GPU's, zoals de Radeon RX 590 of GeForce GTX 3090 (hierboven afgebeeld), kunnen veel vermogen en stroom vragen en maken ook gebruik van VRM's. Dergelijke VRM's worden erg heet als ze hun werk doen en hebben dus soms koellichamen nodig. GPU VRM's werken op dezelfde manier als CPU VRM's; stroom wordt van de PSU naar de VRM gestuurd en gereguleerd om de maximale spanning van de GPU niet te overschrijden voordat het naar de GPU wordt gestuurd.
Let op dat VRM's die te klein zijn voor hun GPU stuk kunnen gaan als de stroom die de VRM's naar de GPU sturen te hoog is voor de GPU.